Door de rollercoaster van emoties heen ...

Ik kan het nog steeds niet begrijpen dat we voor de derde keer gesloten zijn. Mag ik ~ met mijn hand op m’n hart~ jullie nogeens allemaal zeer duidelijk maken dat wij alles hebben gedaan volgens de regels van het spel! Dat de kans dat je bij V Factor besmet zou geraken zeer miniem is? Ik som het graag nog even op :

  • ontsmetten van de handen bij binnekomst
  • het dragen van een chirurgisch mondmasker
  • buiten wachten
  • alle materiaal ( scharen, kammen, tondeuse,spelden) worden direct na gebruik ontsmet
  • wastafel, kaptafel, stoelen : direct na gebruik ontsmet
  • gebruik van bankcontact(ook contactloos) direct na gebruik ontsmet
  • wanneer co2 meter op 800PPM staat gaat de deur per direct open
  • wij, het personeel en ikzelf, dragen de ganse dag het mondmasker

Wat zal het morgen zijn?!

Over een mindfuck gesproken, hé. Wat mij eerlijk gezegd het meeste ”pijn” doet is dat wanneer wij gesloten waren een paar van ‘onze’ klanten toch nog naar een andere kapper zijn gegaan. Kappers die dan lekker op de kosten van de maatschappij verteren en in het zwart werken. Waar er hoogstwaarschijnlijk geen mondmaskers en of ontsmetting te bespeuren valt. En daar moet ik mijn droomjob voor stop zetten? Daar moeten wij voor de derde keer voor sluiten?! Voel je de frustratie?…En dan heb ik nog niet gesproken over hoe de jongeren zich voelen…Want die worden momenteel ook van het kaske naar’t muurke gegooid! De jongeren die zich ook aan de regels houden welteverstaan. Laten we hopen dat deze nachtmerrie snel stopt en we eindelijk kunnen verder bouwen aan onze toekomst, want genoeg is genoeg!

Een klein bedankje

Aan het merendeel van ons clienteel die zich voorbeeldig aan de regels hebben gehouden : dank jullie wel !!! Hopelijk blijft het deze keer maar bij 4 weken en houden ze hen dan wél aan hun woord! Ik wil NU starten aan ”voor altijd”

Stay safe, stay strong

Liefs Vic en mijn 2 fantastische collega’s