I’m only human after all

Ik geef toe dat deze lockdown mij even helemaal van de kaart heeft gebracht. Nu ja even is iets meer dan twee weken geworden. Geen energie om te schrijven of mijn cursussen weer op te pikken. Alles was te veel. Het is alsof ik in een waas leefde en geleefd werd. Veel geslapen dus en op de zetel gehangen…( heb zo iemand in huis) Tijd om mezelf weer op te krikken en verandering in te brengen!

Geef iemand je lach..

Het is algemeen geweten dat de mentale zorg zeer hard nodig is. Het gevoel doelloos rond te dwarrelen geeft niet echt de motivatie het anders aan te pakken, en toch. De kunst is jezelf omringen met mensen , dingen, muziek die je weer energie geven. Ik heb onlangs een RTT-therapie gevold bij Danielle Sax( aanrader!) Ik luister (bijna)elke dag naar een opname om mezelf te leren aanvaarden wie ik ben en niet zo hard te zijn voor mezelf. Het perfectionisme zal er niet uit gaan, maar goed is meer dan goed genoeg! ( wat een uitdaging hé)

Hoe harder we op onze bek gaan hoe steviger we er zullen staan!

Ik begrijp ook dat we onszelf niet kunnen blijven uitrekken zoals een elastiek. Breken zal je. Naar je lichaam luisteren is dan ook de key. Zonder gène slapen in het midden van de dag( het liefst op terras of in je tuin) , een potje huilen verlicht ook, om dan sterker dan ooit tevoren er weer te staan.

Hoe begin je eraan? Best gemakkelijk : “Leve het internet” want daar vind je echt alles wat je wil om je weer in een positieve flow te krijgen(en houden). Ik som er een paar op die mij geholpen hebben :

  • Kukuru.nl : check zeker hun boekenkast en webinars
  • Voorpositiviteit.nl
  • Bindu.nl
  • Heal (Netflix)