Wat is er heerlijker dan in je pyama naar Netflix kijken terwijl het buiten grijs en kil is.

Vandaag was het zo’n dag. Mistig , amper 2°buiten en het huishouden was ook gedaan. Tijd voor ”Netflix & Chill”. Ik had van een klantje een paar tips gekregen die ik zéker moest gezien hebben tijdens de lockdown. Eén daarvan was The Octopus Teacher! Met een lach vertelde ze mij: “mja, het gaat natuurlijk over een octopus maar het verhaal erachter is zooo mooi. Aanrader!” Ok, we trekken onze gezellige trui aan met’n losse jogger en nestelen ons in de zetel vol kussens en mijn plaid.

Waauw! Ontroerend en zeer leerrijk! Bedankt Roxanne, ik hoop dat ik hier ook veel mensen blij mee kan maken..

Alles gebeurt met een reden

Soms vraag ik me af waarom er bepaalde dingen gebeuren. Iedereen zegt wel “alles gebeurt met een reden” maar ben je er al eens dieper op ingegaan? Of neem je het gewoon aan? Ik graaf graag in het onbekende. Ik hou van filosoferen en nog meer van het spirituele! Oops ! Did i say this out loud?!

Spiritualiteit is vooral het gebruiken van je geest ~spiritus in Latijn~en connectie met jezelf. Er is niks belangrijker dan je goed voelen in je vel! Ik ben na The Octopus Teacher verder gaan zoeken naar een film die me als mens wat kan bijbrengen. In het begin van de lockdown, want we zijn al meer dan een maand thuis, ben ik gestart met een cursus Reiki. Om op die flow te blijven vond ik ” Heal ”. Waauw, again! We kunnen zoveel ..zéker zien !

Vind de rode raad

Wie zoekt die vindt. En meer dan dat is het niet. Durf te luisteren naar je innerlijke zelf en volg de signalen. Haal alle negatieve impulsen uit je leven en omring je enkel met de positieve. Ook uit deze situatie probeer ik het positieve te zien. En nee, dat lukt me niet elke dag. (de rekeningen kunnen helaas niet met pééschijven betaald worden) maar ik geloof dat alles weer goed komt. Een yoga sessie en meditatie geeft me weer die innerlijke rust en ‘k laat los wat ik zelf niet in handen heb. Ik raad het iedereen aan .

Ps : wist je dat waar je het laatste naar hebt geluisterd of gezien verwerkt wordt tijdens je slaap? Maak er iets moois van .

Namaste,

Vic