V Factor

Blog

Het Kriebelteam

Het nieuwe schooljaar is alweer van start gegaan, en de eerste brieven van het Kriebelteam reeds ontvangen. Voor vele mama’s en papa’s een horrorverhaal! Begrijpelijk , want er komt echt veel bij kijken! Waarom is het belangrijk deze beestjes te doden , hoe herken ik neten en vooral hoe geraken we er vanaf?!

Onze kleine ‘ettertjes’ willen geen vuil nest. Ze leggen hun eitjes (ziet eruit als kleine parelachtige schilfertjes) dicht tegen de hoofdhuid. Het zijn parasieten die besmettelijk zijn maar niet schadelijk!Doch is het aangeraden deze te bestrijden zodat ze niet anderen kunnen besmetten! De luis kan niet vliegen of springen, en komt bij een ander door direct contact(borstel, sjaal, mutsen, knuffelen -hoofd tegen hoofd,…)

Wanneer je kind neten heeft( deze komt na +/- 7dagen uit) moet je deze onmiddelijk behandelen met de juiste producten! Om een vb te geven : ‘PRIODERM LOTION’ of SILIKOM zijn twee super producten . Heel belangrijk : alle knuffels, lakens, dekens, kussensloop, kledij, mutsen etc moeten op 60* gewassen worden OF je kan alles in een grote vuilzak steken. Een luis overleeft ong. 36u zonder de warmte, vochtigheid en’t haar van de mens. Maak fijne verdelingen, gebruik een aangepast kammetje, en verzorg na het product de haren nog even met een masker. Luizen kunnen niét tegen de geur van lavendel. Was dus af en toe de haren van je kind met een goede shampoo! (verkrijgbaar bij V Factor)

Zolang we allemaal deze kleine parasieten laten zien dat WIJ niet met ons laten ‘sollen’ zal dit verhaal stilaan wegebben. En geef nu toe, het gedacht alleen al doet ons allemaal in de haren grijpen 🙂

 

Succes, en kijk geregeld je kind eens na! Het is niks om beschaamd over te zijn !!

Liefs, Vic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boek hier Uw afspraak

Boek hier Uw afspraak